Iconenatelier

"Iconen schilderen is méér dan schilderen alléén."

Ervaringen van leerling Icoonschilders.

(cursus 4 tot en met 8 maart 2013)

Dion Rijnen:
Voor de 2e maal heb ik aan een cursus meegedaan. Het was weer een inspirerende bezigheid. Opnieuw word je geconfronteerd met de achtergrond van de oude wereld van de icoonschilders en vooral ook de techniek die hierbij gebruikt werd. Ik heb weer enorm genoten en ga hier zeker mee verder. Veel dank aan Zr. Delian en haar assistentes Carla en Ria.

Zr. Bernondie Schols:
Een fijne week gehad tijdens het icoonschilderen. Een hele openbaring en ervaring. Het is inspirerend wat het resultaat is en ik hoop op een vervolgcursus. Alle medewerksters bedankt voor de goede sfeer.

Zr. Bergitte:
Enkele jaren geleden schilderde ik een 1e Maria icoontje. Ik voelde me heel voldaan, je bent even in een heel andere wereld. Ik kreeg de smaak te pakken en schilderde een Engel voor de twee keer. Nu voor de derde keer een Christus icoon gemaakt. Heel fijn meditatief en tussendoor prachtige muziek. Helemaal geweldig!

Corrie Verweij:
Al heel lang had ik de wens om een icoon te schilderen, maar daar bleef het bij! Door mijn vriendschap met Zr. Bergitte, al heel veel jaren, was ik deze week in het iconenatelier in Moergestel en het was geweldig. Fijn om hier te werken, je verbonden te voelen met elkaar en met een diep gevoel van respect met bijzondere en warme steun, op je eigen manier een icoon te schilderen met het talent dat je bezit. Ik voelde me hier heel erg op mijn gemak, omdat je in je eigen tempo en met eigen kunnen kan werken. Het heeft me diep geraakt en me weer veel geleerd. Ik kom graag terug!

W. van den Berg:
Het iconenatelier van Barach onder leiding van Zr. Delian is een fantastische ervaring om te leren een icoon te schilderen. Je wordt heel goed begeleid, ook door haar assistentes Ria en Carla. Hier gebeuren wonderen, werkelijk waar. De sfeer is perfect en gastvrij! Prima.

Tineke Simmers:
Hier gebeurt een wonder; een ervaring die je niet mag missen.

Ton van Elsdingen:
Een verademing om je vanuit de dagelijkse sleur en beslommeringen een week met gelijkgezinden terug te trekken in het iconenatlier Barach van de Zuster van Liefde, om daar in alle rust en onder het gezang van Oosterse Monniken een icoon te gaan schilderen onder de deskundige leiding van Zr. Delian en de assistentes Ria en Carla. Je denkt dat je het nooit zal leren, maar gaandeweg wordt de gave langzaam ontwikkeld. Dank voor deze ervaring, de sfeer, de genoten rust en bezinning.

Rietje van Oerlemans:
Iconen schilderen is voor mij bijna een Hemels genoegen. Drie jaar geleden heb ik bij Zr. Delian mijn eerste icoon geschilderd. Ik had al meer ervaring met schilderen, maar deze ervaring heeft mij getroffen. Het is de combinatie die mij zoveel vreugde bezorgt. De combinatie van serene rust, Byzantijnse gezangen en het gebed van de icoonschilder, waar we altijd mee beginnen. Nu ik ouder ben geworden (75) heeft met name de spirituele kant om het totale gebeuren rond het icoonschilderen op mij een grote invloed. Ik ervaar vrede, rust, de warmte van de groep en de toewijding en hulp van Zr. Delian en van Carla en Ria als een Godsgeschenk. Ik ben telkens weer blij wanneer ik naar het atelier in Moergestel mag komen. Ik dank hierbij Zr. Delian voor de nieuwe manier van “kijken naar de wereld” en “kijken naar mezelf” die ik op mijn leeftijd dank zij haar inspiratie heb mogen leren en ervaren.