Iconenatelier

"Iconen schilderen is méér dan schilderen alléén."

Aantal bezoekers

Vandaag8
Gisteren8
Deze week50
Deze maand283
Sinds 27 april 201337273
sound by Jbgmusic

Welkom op de website van het iconenatelier Zusters van Liefde.

Zr. Delian schildert . . .Icoon ZvLIn het atelier worden Iconen geschilderd in opdracht én cursussen icoonschilderen gegeven vanuit de Russische spiritualiteit/traditie middels de Russische schildertechniek. Het atelier is gevestigd in het huis Nieuwenhof te Moergestel.

De cursussen worden gegeven onder leiding van Zuster Delian de Brouwer, scmm. (zie autobiografie)

Het atelier was van 2004 tot 2011 gevestigd in het Moederhuis van de Zusters van Liefde

aan de Oude Dijk in Tilburg.

Op 26 november 2011 is het nieuwe atelier ingezegend en officieel in gebruik genomen.

Vanaf die tijd worden er gemiddeld per jaar 4 cursussen van 5 aaneengesloten dagen, 4 cursussen van 1 vastgestelde dag in 5 opeenvolgende weken gegeven en 1 verkorte cursus voor kinderen/jongeren vanaf 6 jaar, in de vakantieperiode. (zie agenda)

Het maximaal aantal deelnemers per cursus is 10 personen.
Bij overinschrijving wordt gewerkt met een wachtlijst. Ook staan wij open voor groepen die belangstelling hebben voor een cursusweek. Daarvoor kunt u in overleg een afspraak maken. (zie contact)

Doorgaande leerlijn: Cursisten die reeds enkele lesweken hebben gevolgd en thuis schilderen kunnen facultatief gebruik maken van de maandelijkse terugkomdag. In overleg! (zie contact)
Gedurende de lessen wordt er dieper ingegaan op de verschillende tradities, de geschiedenis, de spiritualiteit en de icoonthema’s van de Iconen welke op dat moment geschilderd worden.
Het accent ligt voornamelijk op de praktijk:
Overzicht Atelier         -   Het aanleren van de techniek
         -   Het gebruik van gereedschap en materialen.
Beginners en gevorderden schilderen soms naast elkaar, maar krijgen individuele begeleiding. Beginners gaan aan het einde van de cursus, gegarandeerd, met een zelfgeschilderd Icoontje naar huis en staan daarmee in een lange religieuze / spirituele traditie. Elke cursus wordt afgesloten met een viering in de kapel van de zusters aan de Oude Dijk 1, te Tilburg.

Zuster Delian werkt met 'n assistent:
Mevrouw Carla Wijntjes,
kunstacademisch geschoold.

http://www.iconenatelier.nl/Site01/modules/mod_image_show_gk4/cache/ImageShowGK4.iconennieuws.2015.Nieuws uit het ateliergk-is-93.pnglink
http://www.iconenatelier.nl/Site01/modules/mod_image_show_gk4/cache/ImageShowGK4.iconennieuws.2020.Coronavirusgk-is-93.jpglink

Copyright © 26 maart 2013-2021 Iconenatelier, Zusters van Liefde scmm
All Rights Reserved